måndag 29 juni 2009

Rövarkulan

Rövarkulan

söndag 28 juni 2009

En tur till Billinge.....

Billinge

I helgen besökte jag en kompis i Billinge. Dom bor på en hästgård med helt fantastisk natur in på knuten. Billinge ligger i närheten av Eslöv och väldigt nära ett naturreservat som heter Kopparhatten, ett ställe som jag planerar att fotografera. :)

torsdag 25 juni 2009

CD spelarens vara eller inte vara?

Chord DAC QBD76

När intrycken från Munchen mässan har fått sjunka in står det klart att CD skivan står som förlorare. Det ser ut som om LP skivan skall överleva CD skivan, vem kunde tro det?

Den digitala musiken kommer i framtiden att spelas upp av en datorbaserad lösning och många audiofiler kommer att koppla datorn via Firewire eller USB till en separat DAC. Jag har den senaste tiden lekt en del med dessa lösningar och kommer troligtvis att plåga er med en audiofil lösning vad det lider.

tisdag 23 juni 2009

Oxfilé på sommarbädd


Oxfilé på sommarbädd

Det var ett tag sedan mat fick utrymme på bloggen, så nu är det tid!
Tänkte vi skulle använda grillen och inte lägga för mycket tid på själva matlagningen utan umgås med vännerna som är bjudna.

Shoppinglistan
c:a 200g Oxfilé till varje gäst.
3-4 st Färsk grön sparris/ gäst.
250-300g Nypotatis/ gäst.
Purjolök.
Smör.
Aluminium folie.
Salt & peppar.

Arbetsbeskrivning
1. Sätt på grillen.

2. Skrubba potatisen och koka den nästan färdig i saltat vatten, dvs. 12-14 minuter skulle jag uppskatta tiden till.

3. Under tiden potatisen kokar skär man oxfilén så att varje bit är på ca 200g, krydda den med flingsalt och peppar från kvarn. Släng den på en het grill så att man får en fin yta. Plocka av oxfilén och sänk värmen på grillen till c:a 100-110 grader. Lägg på köttet igen och nu med en termometer instucken. När köttet når 63-64 grader är den svagt rosa, vill man ha den blodig tar man den på 58 grader. Linda in den i folie och låt stå i c:a 20 minuter.

4. Medans köttet är på grillen så har potatisen kokt färdigt. Lägg ut en bit folie och lägg upp en portion potatis, sparris och purjolök. Salta, peppra och lägg ett par tunna skivor smör ovan på. Var inte för snål med smöret då det är den ända såsen som kommer att serveras. Rulla ihop till ett paket och gör på samma vis till varje gäst.

5. När köttet är klart lägger man foliepaketen på grillen och ökar värmen, låt dem vara kvar på grillen tills köttet har vilat färdigt.

6. Servera gärna med foliepaketet på en assiett vid sidan om för varje gäst.


Att dricka till vill jag rekommenderar en Crozes-Hermitage Les Launes (nr 2800) som jag tycker är en god kombination med nöttkött.

Låt det smaka!

fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar!


Ängsblommor hör midsommar till, på bordet skall dom stå högt i blick. Färgpaletten på bordet blir komplett när sill, öl, snaps och potatis med sina milda ljusa nyanser får support av de starka kulörerna från sommarängen.

Glad Midsommar!

tisdag 16 juni 2009

Blommor till midsommar....

Midsommarbukett

måndag 15 juni 2009

Sista vinsten utkvitterad....


När vi gifte oss för ett år sedan så utgick det tolv vinster. Vinsten var att anordna en tillställning till brudparet på tema valt av min Bestman. Denna sista vinst döpt till "Minigolf" gick till Mats & Cilla, de hade även ansvaret för att brudgummen skulle komma ihåg bröllopsdagen.

Tack alla vänner för ert engagemang!

fredag 12 juni 2009

Helsingborg en vacker dag.....

Semestertips!

Helsingborg är en trevlig stad på sommaren. Höjdskillnaderna i staden gör att man får fin utsikt, man kan även då se att det är en stad med anor. När man är här så kan jag rekommendera att ta båten över till Helsingör och äta smörrebröd och dricka en pilsner i solen. Sedan tar man båten tillbaks och njuter av en kaffe på ett av de många caféer som finns att tillgå i Helsingborg.

tisdag 9 juni 2009

Människan och naturen.....

Människan och naturen.....

Djuren betraktar oss när vi skräpar ner i deras hem. De har ingen aning om hur vår planet mår. Mänskligheten som till största del förstår konsekvensen av sitt handlande är inte kapabla att ta hand om sin egna personliga skit!

måndag 8 juni 2009

Tillbaks?


Senaste tiden har varit stressig och bloggen har fått stå till sidan, förlåt!

I fredags hade jag en liten hififträff, jag gjorde lite hamburgare (70st) och slängde dem på grillen. Grabbarna verkade rätt nöjda, så jag tror att jag gjorde ett bra jobb. Jag kommer nog att återkomma mer i det ämnet senare. Vi skall då ta oss en titt på musik från datorn och om man kan hitta en lösning som ger väljud långt förbi vad en mp3 kan ge.

På lördagen blev vi bjudna på en äventyrsresa runt "Näset". Vi hade verkligen tur med vädret! Jag tackar Anne & Henrik för en perfekt resa! Underbart att få vara så nära naturen och till och med djuren verkade ytterst sympatiska och tillmötesgående. :)

I lördags var första gången på två veckor som jag höll i en kamera, inte klokt! En av bilderna ser ni i detta inlägg.

Vi får se om jag har lyckats ladda om och kan hålla bloggen igång nu.
BlogRankers.com
Bloggtoppen.se